Free Shipping INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS / 30.000 Ft felett

100% Money Back Guarantee ÓRÁK ÉS ÉKSZEREK / széles választékban

Ékszergondozás

Még a legegyszerűbb ékszer is érték, és ezért megérdemli, hogy gondját viseljük. Először is, levétel után ne tegyük akárhová, hanem helyezzük a tartójába. De ezt megelőzően nem árt, ha némi tisztogatásban részesítjük, hiszen a levegő, a testápolók, az illatszerek igen káros hatással lehetnek rá. Tehát az elrakás előtt célszerű műszálmentes, puha ruhával áttörölni, hogy eltávolítsuk a szemmel nem látható szennyeződéseket, amelyek a napi viselet során rárakódtak, és emiatt az ékszer elveszíti a megszokott fényét.

Az sem árt, ha időről időre átöblítjük enyhe mosószeres, majd tiszta vízzel és puha ruhával, esetleg finom papírtörülközővel áttöröljük szárazra. A legtöbb ékszerboltban kapható olyan tisztítószerekkel átitatott speciális kendő, amely jelentősen segíti az ékszer karbantartását. A használat előtt minden esetben olvassuk el a használati útmutatót, hiszen egészen más kezelést igényel az arany, a platina és az ezüst is.

A tisztítás előtt alaposan vizsgáljuk meg ékszereinket, nem koptak, vékonyodtak-e el annyira, amely szakember beavatkozását igényli. És ha úgy döntünk, hogy javításra szorulnak, akkor ne késlekedjünk, vigyük el azokat olyan helyre, ahol a szükséges javításokat képesek elvégezni, nehogy elveszítsük megszokott és kedvelt ékszereinket.

Különös törődést érdemelnek a drágakövekkel díszített ékszerek, főként az igazgyöngyöt tartalmazók. Tehát óvjuk őket az illatszerektől és a testápolóktól, levétel után azonnal töröljük át azokat, hogy a rájuk kerülő szennyeződéseket eltávolíthassuk.

Azt is érdemes tudni, hogy a gyöngysorokat pár évente érdemes szakemberrel újrafűzetni. A gyöngyöket óvnunk kell minden savas hatástól, hiszen, ha ilyen behatás éri, a gyöngy elveszíti fényét és kálium karbonát kristályai igen könnyen elbomlanak.

Érdemes arra is figyelni, hogy a viszonylag rideg és kemény drágakövek, ide tartozik a gyémánt is, igen sérülékenyek a különböző mechanikai behatásokkal kapcsolatban. Így ha leejtjük, vagy kemény tárgyhoz ütjük őket, könnyen megsérülhetnek, hasadás, repedés keletkezhet bennük. Tehát vigyázzunk arra, hogy ez ne fordulhasson elő.    

Ízisz Ékszer

Órakínálatunk együtt lüktet az idővel: neves óramárkák széles választékát kínáljuk hölgyek és urak részére egyaránt.

Ezüst ékszerek, divatékszerek, ajándéktárgyak minden egy helyen!

Az Ízisz Óra-Ékszernél

Termékeink

Linkek

Kapcsolat

Ízisz Óra-Ékszer

info@iziszekszer.hu
+36 96 211 388